WPK gaast stap voor stap kassen af voor optimaal schone opkweek

Geplaatst op 01 maart 2023

Afdeling voor afdeling is onze klant WPK haar kassen in Made aan het afgazen. Op die manier wil de plantenkweker ziekten en plagen buiten de deur houden. Met de luchtramen op een kier wil er doorgaans weleens een wit vliegje of luisje binnen waaien. Met insectengaasfilters van SchermNed onder de luchtramen heeft onze klant hier veel minder last van.

In 2020 klopte WPK aan bij SchermNed om te kijken naar een oplossing om tabaks -en ook kaswittevlieg buiten de deur te houden. In overleg met onze salesmanager Carl Stougie werd gekozen voor insectengaas met een maaswijdte van 0.27x0.77 milimeter. Voor bestaande kassen was insectengaasfilter de beste optie. 

Eén zomer lang werd er getest met het afgazen van een afdeling. Met meetboxen en dataloggers keek WPK wat de installatie van gaas met het kasklimaat en de plaagdruk deed. WPK weet inmiddels uit eigen ervaring dat de insectengaasfilters onder de luchtramen in de kassen met een poothoogte van 4,5 meter nauwelijks effect hebben op het kasklimaat. Na de test in 2020 volgde in 2021 nog een afdeling. Inmiddels zijn het er zes en de zevende afdeling komt eraan. Installeren doen ze bij WPK zelf met eigen mensen.

DSC 0069

Lees het hele artikel over de ervaring van WPK met het insectengaasfilter van SchermNed hier

 

Blijf op de hoogte

Bent u benieuwd naar het laatste nieuws? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Kom in contact

Heeft u een scherminstallatie gerelateerde uitdaging waar u de expertise van SchermNed goed bij kunt gebruiken? Onze specialisten gaan geen uitdaging uit de weg en staan voor u klaar. Neem contact op voor een eerlijk en compleet advies.

John van Hasenbroek

+31 (0)6 82 359 996 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Carl Stougie

+31 (0)6 13 287 262
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Op SchermNed kunt u vertrouwen (al sinds 1990 dé Specialist in scherminstallaties en insectengaas voor zowel de tuinbouw alsmede utiliteitsbouw). Wij gaan geen uitdaging uit de weg, bieden altijd eerlijk advies en zetten onze kennis en kwaliteit met toewijding op een plezierige wijze in.