Energie besparen met tweede energiescherm

Geplaatst op 14 september 2022

Met de explosieve stijging van de energieprijzen en de winter in het vooruitzicht zijn het uitdagende tijden voor ondernemers in de glastuinbouw, als de gehele keten. Op dit moment draait alles om energie besparen. Energieschermen zullen hierdoor de komende tijd hoger op de investeringsagenda komen te staan. Zowel een nieuw tweede scherm als het uitwisselen van het bestaande belichtingsdoek naar een tweede energiedoek. De aanschaf of vervanging van een tweede energiescherm biedt mogelijkheden m.b.t. energiebesparing en “Het Nieuwe Telen”. Met een tweede energiescherm is een extra hoge energiebesparing te realiseren in samenhang met een optimale productie.

Een tweede scherm biedt een klimaatgelijkere (geen koudeval) en bredere regeling m.b.t. temperatuur, vocht, CO2-dosering, licht en schermen. Daarnaast brengt het meer gelijkheid in bloei/productie en minder kans op condensatie in het gewas of teeltproblemen.

Dubbele schermen worden meestal in de nacht toegepast. Dan is het verschil in buistemperatuur vooral duidelijk te zien. Overdag zal het verschil minder zijn, aangezien er dan vaker voor instraling wordt gekozen, uiteraard afhankelijk van het type gewas. Er zijn dus meerdere opties om het ideale klimaat te creëren met een tweede scherm.

GMO subsidieregeling

Indien u lid bent van een Coöperatie dan is er waarschijnlijk de mogelijkheid om gebruik te maken van de GMO subsidieregeling, dit zou u zelfs een voordeel kunnen opleveren van maximaal 80%. Wilt u meer weten over de aanschaf van een tweede scherm. SchermNed helpt u graag met meedenken en het opzetten van de offerte m.b.t. de eventuele subsidieregeling.

Neem contact met ons op.

Blijf op de hoogte

Bent u benieuwd naar het laatste nieuws? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Kom in contact

Heeft u een scherminstallatie gerelateerde uitdaging waar u de expertise van SchermNed goed bij kunt gebruiken? Onze specialisten gaan geen uitdaging uit de weg en staan voor u klaar. Neem contact op voor een eerlijk en compleet advies.

John van Hasenbroek

+31 (0)6 82 359 996 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Carl Stougie

+31 (0)6 13 287 262
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Op SchermNed kunt u vertrouwen (al sinds 1990 dé Specialist in scherminstallaties en insectengaas voor zowel de tuinbouw alsmede utiliteitsbouw). Wij gaan geen uitdaging uit de weg, bieden altijd eerlijk advies en zetten onze kennis en kwaliteit met toewijding op een plezierige wijze in.