Subsidieregeling voor Energie-efficiënte Glastuinbouw (EG) 2023

Geplaatst op 14 september 2023

De energieprijzen schoten afgelopen winter door het dak heen waardoor mensen massaal gingen nadenken over energie besparen. Wilt u met uw tuinbouwonderneming investeren in energiebesparing? Het is zeker het overwegen waard, want een nieuwe subsidieronde biedt mogelijkheden om de kosten van de investering beperkt te houden.

 De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) meldt dat tussen 5 en 20 oktober de nieuwe ronde van de subsidieregeling 'investeringen in Energie-efficiënte Glastuinbouw (EG)' opent. De RVO voert deze subsidieregeling uit.

Vergeleken met vorig jaar is de regeling minder gunstig. In 2022 kon u nog 25% van de kosten vergoed krijgen, wat dit jaar is verlaagd naar 20%. Dit jaar is er totaal zo'n 58 miljoen euro beschikbaar gesteld en we adviseren u om er snel bij te zijn!

Waarvoor subsidie aanvragen?

U kunt subsidie aanvragen voor de onderstaande technieken en de bijbehorende installatiekosten:

  • Tweede energiescherm
  • Aansluiting warmtenetwerk of -cluster
  • Aansluiting biogas- of kooldioxidenetwerk of -cluster
  • Luchtbehandelingssysteem
  • LED-belichting
  • Hogedrukvernevlinginstallatie voor kaskoeling
  • Energiescherm (inclusief ophigen kas en verdekken met diffuus glas met tweezijdige AR-coating)

U kunt dus voor de producten en diensten van SchermNed, zoals scherminstallaties, subsidie aanvragen in de aankomende ronde.

Bij een subsidieaanvraag moet u direct een opdrachtbevestiging voor de investering kunnen aanleveren. Hierin moeten alle technische specificaties en een voorwarde worden opgenomen dat de overeenkomst wordt ontbonden wanneer de EG-subsidie niet wordt toegekend.

Blijf op de hoogte

Bent u benieuwd naar het laatste nieuws? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Kom in contact

Heeft u een scherminstallatie gerelateerde uitdaging waar u de expertise van SchermNed goed bij kunt gebruiken? Onze specialisten gaan geen uitdaging uit de weg en staan voor u klaar. Neem contact op voor een eerlijk en compleet advies.

John van Hasenbroek

+31 (0)6 82 359 996 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Carl Stougie

+31 (0)6 13 287 262
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Op SchermNed kunt u vertrouwen (al sinds 1990 dé Specialist in scherminstallaties en insectengaas voor zowel de tuinbouw alsmede utiliteitsbouw). Wij gaan geen uitdaging uit de weg, bieden altijd eerlijk advies en zetten onze kennis en kwaliteit met toewijding op een plezierige wijze in.