Vernieuwde klaplagerplaat voor een langere levensduur

Geplaatst op 02 januari 2023

Duurzaamheid zit in zoveel verschillende facetten. Van de keuze voor duurzame materialen tot de keuze voor onderdelen die de levensduur positief beïnvloeden. En daarom kiezen wij voor hoogwaardige materialen en onderdelen: hét medicijn tegen slijtage. “Niet alleen goed voor de planeet, maar ook goed voor je portemonnee”.

Zo kunnen wij weer 20 tot 30 jaar vooruit!

De oude lagers van Kwekerij Arno Kuipers waren sterk aan vervanging toe. De situatie was zelfs zo slecht dat de oude lagers volledig ingesleten waren op de buis-as. Bij de reparatiewerkzaamheden hebben onze monteurs de vernieuwde, roestvrije aluminium klaplagers gemonteerd.
                                                                                                                                                     
Door het gebruik van 8 lagers worden snijranden in de as voorkomen. Wat direct resulteert in een langere levensduur. Daarnaast zijn de lagers zelf ook beter gepositioneerd, waardoor de krachten in de lagerplaat beter opgevangen worden bij het op- en afwikkelen van de trekdraad. En als klap op de vuurpijl is scheefstand verleden tijd door het ontbreken van de lasnaden.
 
Met de nieuwe klaplagerplaat loopt het systeem soepeler als voorheen. Afhankelijk van het aantal sturingen kunnen de nieuwe onderhoudsarme klaplagers zeker weer 20 tot 30 jaar vooruit, wat betekent dat mijn opvolging er ook nog profijt aan gaat beleven. Over duurzaam gesproken!”  Aldus eigenaar Arno Kuipers.

Tekening en voorbeeld

Blijf op de hoogte

Bent u benieuwd naar het laatste nieuws? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Kom in contact

Heeft u een scherminstallatie gerelateerde uitdaging waar u de expertise van SchermNed goed bij kunt gebruiken? Onze specialisten gaan geen uitdaging uit de weg en staan voor u klaar. Neem contact op voor een eerlijk en compleet advies.

John van Hasenbroek

+31 (0)6 82 359 996 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Carl Stougie

+31 (0)6 13 287 262
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Op SchermNed kunt u vertrouwen (al sinds 1990 dé Specialist in scherminstallaties en insectengaas voor zowel de tuinbouw alsmede utiliteitsbouw). Wij gaan geen uitdaging uit de weg, bieden altijd eerlijk advies en zetten onze kennis en kwaliteit met toewijding op een plezierige wijze in.