232 ramen met harmonica insectengaas

Weer een prachtig scherm- en gaasproject bij onze ‘wester’ buren

In Suffolk Engeland heeft SchermNed weer een uniek project succesvol uitgevoerd. De regio Suffolk nabij de stad Ipswisch staat bekend als de glazen stad van Engeland, iets waar wij als Westlands bedrijf gelijk een stuk verbinding mee voelen.

De kas “Sterling Suffolk” is de eerst semi gesloten kas in het Verenigd Koninkrijk en bevat een oppervlakte van 9 hectare. Het project is opgedeeld in meerdere fases. De eerste fase is afgerond in 2020 en nu is ook de tweede fase opgeleverd. In de kas worden verschillende kleinere trostomaten gekweekt zoals cherrytomaatjes, cocktail- en baby pruimtomaten.

In de eerste fase heeft SchermNed 6 hectare scherminstallaties gerealiseerd, dit was perfect verlopen en daarom is ook de opdracht voor de tweede fase ons gegund namens opdrachtgever Van der Hoeven.  Onder het toezicht van SchermNed Projectleider Peter van der Lingen hebben wij 232 ramen voorzien van harmonica insectengaas. Daarnaast hebben wij 4 stuks enkele scherminstallatie gerealiseerd met een totale oppervlakte van 28.080 m2 en de gewasdraden gemonteerd.

De harmonica insectengaas zal gebruikt worden om insecten die virussen kunnen brengen buiten te houden. Voor de scherminstallatie is gebruik gemaakt van Luxous 1147 FR, een energiebesparend schermdoek van onze leverancier Ludvig Svensson. Het doek laat voldoende licht door in combinatie met optimale energiebesparing en vochtdoorlatendheid. Het schermdoek zorgt voor een beter groeiklimaat in de winter en biedt de mogelijkheid om het scherm overdag meerdere uren gesloten te houden.

Onze expert


Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Kom in contact

Heeft u een scherminstallatie gerelateerde uitdaging waar u de expertise van SchermNed goed bij kunt gebruiken? Onze specialisten gaan geen uitdaging uit de weg en staan voor u klaar. Neem contact op voor een eerlijk en compleet advies.

John van Hasenbroek

+31 (0)6 82 359 996 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Carl Stougie

+31 (0)6 13 287 262
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Op SchermNed kunt u vertrouwen (al sinds 1990 dé Specialist in scherminstallaties en insectengaas voor zowel de tuinbouw alsmede utiliteitsbouw). Wij gaan geen uitdaging uit de weg, bieden altijd eerlijk advies en zetten onze kennis en kwaliteit met toewijding op een plezierige wijze in.