Holstein Flowers beschermt hun gerbera's met insectengaas filter

Teelt:                                              Gerbera’s

Locatie:                                         De Lier

Type installatie:                        SchermNed insectengaas filter systeem

Aantal luchtramen:                +/- 2400

 

Holstein Flowers uit De Lier is, net als SchermNed, een hecht familiebedrijf dat sinds 1974 gerbera’s teelt. Inmiddels zijn ze met 2 locaties van samen bijna 11 hectare één van de grootse gerberakwekers in de wereld. Holstein Flowers heeft gekozen voor het SchermNed insectengaas filter systeem om hun gerbera teelt op een milieuvriendelijke wijze te beschermen.

 

Waarom het SchermNed insectengaas filter systeem?

Aangezien het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen steeds minder wordt, was Hans van Holstein opzoek naar een andere manier om de ongewenste insecten buiten te houden. Hans legt uit waarom ze bij Holstein Flowers voor het insectengaas filter hebben gekozen: ‘We hebben vooral veel last van motten die eitjes leggen. De rupsen die daaruit komen zorgen voor gaten in het blad. Die motten willen we toch buiten houden.’.

Waarom ze dan niet voor het harmonicagaas hebben gekozen, legt Hans verder uit: ‘Het insectengaas filter hangt naar binnen, waardoor het minder vochtig wordt vanwege het weer dan het harmonicagaas.’. Hij verwacht dat het gaas daardoor schoner blijft en dat het beter is voor het klimaatbehoud in de kas.

 

WhatsApp Image 2024 02 21 at 16.31.31

 

Holstein Flowers helpt een handje mee

In de rustige periode tussen de teelt door kan Holstein Flowers hun eigen technische mensen inzetten voor een deel van de installatie van het insectengaas. Van de ruim 2400 luchtramen waar het insectengaas in wordt gemonteerd, worden er 800 door hun mensen gedaan.

Na een duidelijke uitleg, de juiste begeleiding en supervisie van projectleider Gerard van den Bos konden ze aan de slag en verloopt de installatie van het insectengaas filter systeem erg soepel.

 

WhatsApp Image 2024 02 21 at 16.31.29

Nuestro experto


Manténgase al corriente

Suscríbase a nuestro boletín de noticias.

Póngase en contacto

¿Tiene algún reto relacionado con la instalación de pantallas para el que necesita la experiencia de SchermNed? Nuestros especialistas pueden enfrentarse a cualquier reto y siempre están dispuestos a ayudarle. Póngase en contacto para un asesoramiento completo y honesto.

John van Hasenbroek

+31 (0)6 82 359 996 Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.

Carl Stougie

+31 (0)6 13 287 262
Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.


Puede confiar en SchermNed (el especialista en instalaciones de pantallas térmicas y mosquiteras tanto para la horticultura como para la construcción de servicios públicos desde 1990). Nos enfrentamos a los retos, ofrecemos siempre un asesoramiento honesto y aplicamos nuestros conocimientos y calidad con dedicación y placer.