Kansen met scherminstallaties in foliekassen?

Geplaatst op 14 september 2022

Gerrit is samen met SchermNed van mening dat er nog veel winst te behalen valt met scherminstallaties in foliekassen. “Je kunt er veel meer mee dan telers nu nog vaak doen. Als telers verder kijken dan de scherpte van het licht wegschermen, dan kunnen zij een scherminstallatie goed terugverdienen. Daar ben ik van overtuigd. Een scherm kan bijvoorbeeld ook helpen het kasklimaat iets te koelen en het seizoen te verlengen. Daarmee kunnen telers producten van nog betere kwaliteit telen.”

De ervaren schermspecialist wijst erop dat tien jaar terug ook in hightechmarkten zoals Nederland en België er nog veel geleerd werd over de inzet van schermen. “Ik kan mij nog herinneren dat een teler eens, ondanks de aanwezigheid van een dubbel scherm in de kas, alsnog het kasdek ging coaten. Sommigen keken daar raar van op, maar hij had het slim gezien. De teler voorkwam neusrot met de ingreep, leverde iets op productie in, maar won veel meer op kwaliteit.”

Gaas, nog een product waarmee ze bij SchermNed overweg kunnen, zet men voor de foliekassenmarkt minder specifiek in. “Met de systemen voor gaas waarmee ze hier werken, bieden wij met onze geconvectioneerde gaassystemen technisch nu weinig toegevoegde waarde.” Eerst maar eens meer schermen. “Jack heeft gelukkig meer geduld dan ik”, lacht Gerrit. “Alle lijntjes zijn uitgezet, wij hebben een busje hier rondrijden en onze naam kenbaar gemaakt. Elke dag leer je bij. We zijn druk bezig voet aan de grond te krijgen. Wij hebben mooie systemen te bieden. Ik weet zeker dat als je iets moois in deze markten weglegt, de teler ziet wat het oplevert en je ook nog goede lokale service kan aanbieden, dat je dan bestaansrecht hebt, ook op deze markt.”

Wil je het hele artikel over ‘kansen met scherminstallaties in foliekassen’ lezen? Check dan ons artikel op groentenieuws.

 

 

 

Blijf op de hoogte

Bent u benieuwd naar het laatste nieuws? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Kom in contact

Heeft u een scherminstallatie gerelateerde uitdaging waar u de expertise van SchermNed goed bij kunt gebruiken? Onze specialisten gaan geen uitdaging uit de weg en staan voor u klaar. Neem contact op voor een eerlijk en compleet advies.

John van Hasenbroek

+31 (0)6 82 359 996 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Carl Stougie

+31 (0)6 13 287 262
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Op SchermNed kunt u vertrouwen (al sinds 1990 dé Specialist in scherminstallaties en insectengaas voor zowel de tuinbouw alsmede utiliteitsbouw). Wij gaan geen uitdaging uit de weg, bieden altijd eerlijk advies en zetten onze kennis en kwaliteit met toewijding op een plezierige wijze in.


© SchermNed | Disclaimer | Privacy policy | Contact