SchermNed insectengaas wenst Florein Gerbera's een gezonde teelt!

Geplaatst op 13 mei 2022

Op een betaalbare, milieuvriendelijke wijze teelt beschermen tegen ongewenste insecten van buitenaf, het behouden van gewenste insecten binnen in samenhang met een optimaal klimaat. Hier was Reinier Zuidgeest van Florein Gerbera’s precies naar op zoek. In SchermNed vond hij de juiste partner. 

Rupsenbestrijding

Kwaliteit is het belangrijkste criterium voor Florein Gerbera’s, een vooraanstaande kweker van grootbloemige Gerbera’s. De totale oppervlakte bedraagt 35.500 m2 en bevat een assortiment van 38 soorten gerbera’s.

“De laatste jaren zijn rupsen een groot probleem in de gerberateelt” vertelt Reinier Zuidgeest van Florein Gerbera’s. “We moeten steeds meer middelen gaan gebruiken om deze plaag te bestrijden, met als gevolg dat ook andere biologische bestrijdingsmiddelen worden gedood en uiteindelijk alles een probleem wordt”.  Ook kijkt Renier naar de toekomst, de eisen aan bestrijdingsmiddelen worden steeds strenger. 

Reiner Zuidgeest ging zelf op zoek naar een oplossing om motten en rupsen buiten de deur te houden en kwam bij SchermNed terecht. SchermNed kon hem verschillende oplossingen bieden voor dit probleem. Reinier werd door SchermNed goed en prettig geïnformeerd over de verschillende mogelijkheden.

gerberakas

Verschillende gaasoplossingen en uitdagingen          

Harmonica insectengaas wordt al vaker toegepast bij kwekers, wist Reinier. Dit brengt een flinke investering met zich mee, en dat zag Reinier nu niet zitten. “We hebben momenteel al uitdagingen genoeg in de tuinbouw”. Het SchermNed insectenfilter systeem sloot het meest aan op zijn wensen en het probleem. Dit insectenfilter kan eenvoudig worden toegepast in de bestaande kas. Het systeem bevat geen beweegbare componenten waardoor de kans op beschadigen en slijtage aanzienlijk kleiner is. En prijstechnisch is het aantrekkelijker in vergelijking met het harmonica insectengaas.

Er werd gekozen voor een insectenfilter met een maaswijdte afgestemd op de gerberateelt en zijn uitdagingen. De kans op motten en rupsen van buitenaf wordt hierdoor kleiner en de reductie van licht- en luchtcapaciteit blijft gering. Een goede middenweg tussen bestrijding van motten en rupsen en klimaatbeheersing.

Carl Stougie van SchermNed: “Als extra service bieden wij bestaande, als nieuwe relaties met wensen voor insectengaas altijd een aantal proeframen aan. Zo kunnen zij naast ons advies en offerte ook zien hoe de verschillende type insectenoplossingen tot uiting komen in hun kas en zo een bewuste keuze maken”.

insectengaas gerbera schermned

Gewenste effect

Het insectenfilter systeem wordt in de komende weken gemonteerd in één van de twee kassen van Florein Gerbera’s. Hiermee wil Reinier kijken of het insectengaas op de 1,5 hectare gerbera’s het gewenste effect heeft.

Reinier is positief over de samenwerking met SchermNed. “Er was goed en duidelijk contact met elkaar, er werd vlot geschakeld en offertes werden duidelijk en snel persoonlijk besproken”. Omdat SchermNed het insectenfilter in Nederland produceert, zijn de levertijden snel. Nog een voordeel om voor SchermNed te kiezen! 

monteren insectengaas gerbera schermned

Kijk hier voor het complete assortiment insectengaas en scherminstallaties van SchermNed. 

Blijf op de hoogte

Bent u benieuwd naar het laatste nieuws? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Kom in contact

Heeft u een scherminstallatie gerelateerde uitdaging waar u de expertise van SchermNed goed bij kunt gebruiken? Onze specialisten gaan geen uitdaging uit de weg en staan voor u klaar. Neem contact op voor een eerlijk en compleet advies.

John van Hasenbroek

+31 (0)6 82 359 996 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Carl Stougie

+31 (0)6 13 287 262
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Op SchermNed kunt u vertrouwen (al sinds 1990 dé Specialist in scherminstallaties en insectengaas voor zowel de tuinbouw alsmede utiliteitsbouw). Wij gaan geen uitdaging uit de weg, bieden altijd eerlijk advies en zetten onze kennis en kwaliteit met toewijding op een plezierige wijze in.