Nokschermen

In kweekkassen kunnen de horizontale en verticale temperatuurverschillen hoog oplopen. Bij nachtvorst kunnen de verschillen tussen het middenpad en de gevel zelfs oplopen tot 6 a 10 graden. Een dergelijke kouval is goed te verklaren. Een kas wordt op afschot gebouwd. Wanneer het scherm dicht is ontstaat er een temperatuurverschil onder en boven het scherm. De lucht boven het scherm koelt af aan het kasdek en gaat dalen. Met een snelheid van een halve meter per seconde stroomt de kouval over het scherm naar het laagste punt van de kas en dat is de gevel.

Duur(zaam)

Hoge stookkosten zijn het directe gevolg hiervan. Bovendien minder productie en minder gewicht per product. De negatieve effecten gaan echter nog verder dan uitsluitend die in temperatuur. Door de luchtstroom ontstaan er grote verschillen in zowel CO2 als relatieve luchtvochtigheid. Dit heeft niet alleen een negatieve invloed op groei in gewicht en/of lengte, maar het kan het gewas tevens aantasten door een grotere vatbaarheid voor aandoeningen en plagen.

HR Clear nokscherm

Het nieuwe nokscherm van SchermNed – het HR Clear nokscherm – voorkomt kouval en temperatuursverschillen! Het is bovendien glashelder, waardoor er geen lichtverlies optreedt. Dit unieke nokscherm is makkelijk schoon te houden, laat minder ziektes toe en is vervaardigd van brandvertragend en NTA 8825 gecertificeerd materiaal.
SchermNed monteert het glasheldere, brandvertragende materiaal in de nok, waardoor het probleem van kouval grotendeels is op te lossen. Men kan er echter ook voor kiezen het systeem als bouwpakket te laten leveren.

HR Clear Nokscherm van SchermNed

Ter vermindering van kouval, temperatuurverschillen en ziekteverspreiding.

  • Glashelder en brandvertragend
  • Verlaging van uw energiekosten
  • Uniforme groei van uw gewas

1e NTA 8825 Certificering

SchermNed is het eerste bedrijf, wat een gecertificeerd, glashelder en
brandvertragend nokscherm aanbiedt dat vanaf 2017 verplicht zal
worden bij nokschermen in de glastuinbouw.

Iets voor u? Bel voor een afspraak op locatie 0174-622214 of stuur een email naar info@schermned.nl.