Actualiteiten

Uitbreiding wagenpark SchermNed

vrijdag 30 november 2018

SchermNed maakt momenteel een gezonde groei door. Om de groei die SchermNed realiseert op te vangen heeft het bedrijf de afgelopen jaren flink geïnvesteerd….lees hier meer

SchermNed installatie op 16.000 km

woensdag 28 november 2018

Op 16.000 kilometer van ons kantoor in Naaldwijk mag SchermNed een prachtig project uitvoeren. Wij gaan 8,5 hectare schermdoek installeren in een gloednieuwe kas die momenteel wordt gebouwd. Het project genaamd D’vineripe…..lees hier meer

HortiContact Gorichem nadert snel! (20-22 februari)

dinsdag 9 januari 2018

SchermNed is aanwezig bij de HortiContact beurs 2018. HortiContact is de grootste vakbeurs in de glastuinbouw van Nederland. De beurs dient als platform voor professionals in glastuinbouw om interactief met elkaar te spreken en nieuwe relaties aan te gaan.

Op deze beurs kunt u SchermNed terugvinden met onze eigen stand. Hier zult u meerdere medewerkers terugvinden van SchermNed, zoals Carl Stougie, Barry Steentjes en voor een dag ook Jack van der Voort.

De tuinbouwbeurs was vorig jaar een enorm succes, er waren meer dan 16.000 bezoekers. Helpt u ons mee dit aantal te overtreffen? De beurs vindt plaats van 20 t/m 22 februari in evenementenhal Gorinchem!!

Zilveren jubileum, Arthur de Bruin 25 jaar in dienst bij SchermNed

donderdag 24 augustus 2017

Arthur de Bruin heeft als uitvoerder op 17 augustus 2017 een zilveren jubileum bereikt in dienst bij SchermNed. Vanuit de klei tot uitvoerder oftewel velen facetten binnen SchermNed meegemaakt in alle soorten scherm- en insectengaas installaties.

Arthur, maar eigenlijk noemen we hem Art, (¨ha Art, moge Art of gaat ie Art¨), is 9131 dagen geleden als teamleider… lees hier meer

Koperen feest, Carl Stougie 12 ½ jaar in dienst bij SchermNed

maandag 31 juli 2017

Carl Stougie heeft als sales manager scherminstallaties op 31 juli 2017 een waar koperen jubileum bereikt in dienst bij SchermNed. Hij heeft gewerkt aan honderden projecten, mooie relaties kunnen opbouwen en ontelbaar veel herinneringen.

Carl is 4550 dagen geleden als sales manager scherminstallaties bij SchermNed binnengekomen en… lees hier meer

De totale zonweringoplossing voor Pieter van Foreest

donderdag 11 januari 2018

Verzorgingscentrum De Hooge Tuinen van Pieter van Foreest zocht contact met Vitrona, doordat er een behoefte ontstond voor zonwering rondom de gangen en kantoren bij de open binnenplaats. De warmte in de verschillende ruimtes kon enorm oplopen.

De eerste gedachte was… lees hier meer

Paprikakwekerij Hoogweg kiest voor SchermNed met 54 hectare LUXOUS 1147 FR.

woensdag 3 januari 2018

Afgelopen periode heeft installateur SchermNed voor 44 ha aan scherminstallaties gerenoveerd bij paprikakwekerij Hoogweg in Luttelgeest. Het bureau AAB vervulde hierin de adviserende rol. Naast de werkzaamheden in de bestaande kassen is ook nog eens 10 ha nieuwbouw in gerealiseerd. Beide projecten worden met het nieuwe energiebesparende klimaatscherm Luxous 1147 FR van Svensson voorzien. Dit nieuwe klimaatscherm is speciaal ontwikkeld voor de teelt van vruchtgroenten zoals paprika’s en heeft een zeer hoge lichtdoorlatendheid.

De historie van Hoogweg begint in Nootdorp, in 1987… lees hier meer-

Op naar het nieuwe jaar

woensdag 20 december 2017

Het SchermNed team wenst iedereen een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar. Het jaar 2017 was een jaar waarin SchermNed weer fanatische projecten heeft mogen uitvoeren voor verschillende unieke klanten. Een van de mooiste was toch project Burgers’ Zoo, waar wij de zonwering voor een mangrove hebben gerealiseerd!

Jubilaris feest een groots succes!

vrijdag 15 december 2017

Vorige week vrijdag vond het Jubilaris feest plaats van Dick van Velden, Carl Stougie en Arthur de Bruin. Carl is 12,5 jaar in dienst bij SchermNed, Arthur 25 jaar en Dick is ook 25 jaar in dienst maar dan bij Vitrona.

Het was een onvergetelijke avond waar vele nieuwe herinneringen zijn gemaakt (en oude opgehaald). De avond begon met een lied speciaal geschreven voor de jubilarissen met daaropvolgend een toespraak. Voor alle aanwezigen was er een foodtruck aanwezig waar iedereen een lekker hapje kon halen!

Atrium zonweringsystemen voor nieuwbouw Rabobank Eindhoven

vrijdag 8 januari 2016

Zeer recentelijk hebben wij een schitterende opdracht verworven voor de bouw van het nieuwe Rabobank kantoor aan de Fellenoord in Eindhoven. Het nieuwe Rabobank kantoor bestaat uit een half verdiepte parkeergarage, begane grond en acht verdiepingen van in totaal ongeveer 28.000 m2 BVO (binnen).

Werkzaamheden SchermNed
Jack van de Voort vertelt: “Een fantastische klus waarin wij verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling, fabricage, levering en … Lees hier meer

SchermNed 25 jaar!

donderdag 7 mei 2015

SchermNed bestaat 25 jaar en dat mag natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. Cock van der Voort, eigenaar van SchermNed, is gelukkig getrouwd met zijn vrouw Ada. Samen hebben zij drie kinderen: Jack, dochter Terry en Mark. Inmiddels werken zij alle drie in het familiebedrijf. “Natuurlijk ben ik trots op mijn kinderen. Ze werken ontzettend hard en we zijn een sterk team samen”, aldus Cock.

Van F16 tot scherminstallatie
Cock heeft een boeiende carrière achter de rug. Na zijn studies LTS, UTS en HTS- werktuigbouwkunde heeft hij 1,5 jaar in California gewerkt. Cock vertelt: “In 1975 ben ik bij de Fokker vliegtuigenfabriek terecht gekomen. Gestart op de ontwikkelingsafdeling en opgewerkt tot chef laboratorium. Na zeven jaar kocht Nederland de F16 en …
... > Lees hier meer over het 25 jarig jubileum

Schermdoek of folie vervangen? Kies voor brandvertragende materialen

woensdag 15 oktober 2014

Brandvertragende schermdoeken en folies kunnen de omvang van een brand in een kas enorm verkleinen. Maar waar voldoen goede brandvertragende schermdoeken en -folies aan?

Brandvertragend schermdoek en folie kunnen een brand niet voorkomen, maar een schade wel aanzienlijk beperken. De oorzaak van de meeste branden is een storing in de elektrische installatie, zoals schakelkasten of belichtingsapparatuur. Door een regelmatige keuring verkleint u de kans op deze storing. Daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen dat een brand zich niet kan verspreiden. Een vonk in een brandbaar schermdoek of folie zorgt in korte tijd voor een enorme schade. En dat brengt het productieproces en de continuïteit van uw glastuinbouwbedrijf in gevaar. Wij adviseren u daarom om bij vervanging te kiezen voor gecertificeerde, brandvertragende materialen.

NTA 8825: norm voor brandvertragendheid
Folies en schermdoeken die voldoen aan NTA 8825 zijn brandvertragend.
Deze technische norm bevat richtlijnen voor het testen van schermdoeken en folies op brandveiligheid. Deze testen gebeuren onder verschillende omstandigheden.
De uitslag hiervan bepaalt de mate van geschiktheid van het schermmateriaal.

Om rekening mee te houden:
Interpolis verzekert het risico van brand vanaf 1 januari 2017 alleen nog als het schermdoek en de folie brandvertragend zijn

Meer weten?
Neem voor meer informatie over NTA 8825, brandvertragende schermdoeken en folies contact met ons op via 0174-622214. U kunt ook contact opnemen met uw verzekeringsadviseur. Uw adviseur kan u onder andere informatie geven over de voorwaarden die Interpolis stelt aan schermdoeken en folies bij het afsluiten van een brandverzekering.

Bijlagen:

Ruim 24 jaar dienstverband bij SchermNed nu met pensioen

vrijdag 20 juni 2014

Naaldwijk, 16 juni 2014
Jan Groenewegen, uitvoerder bij SchermNed in Naaldwijk, heeft na een dienstverband van ruim 24 jaar op 19 mei 2014 zijn 65 jarige leeftijd bereikt en gaat vanaf eind juli 2014 genieten van zijn welverdiende pensioen.

Na ruim 18 jaar ervaring bij Luc Aalbrecht Scherminstallaties is Jan in maart 1990 in dienst gekomen bij SchermNed, o.a. actief in tuinbouw en utiliteitsbouw met de ontwikkeling en installatie van scherming, insectengaas en luchtmechaniek. SchermNed is gestart in de woning van Cock van der Voort. Na 1 jaar verhuisde SchermNed naar de Ambachtstraat (Vemo), later naar de Hovenierstraat en tegenwoordig wordt er gewerkt vanuit de Grote Woerdlaan in Naaldwijk. Jan organiseerde jarenlang projecten van A tot Z; van zowel de werkopname, inkoop, werkvoorbereiding als de uitvoering van werken voor een correct verloop van de montage. Ook werken over de gehele wereld, van klein tot groot en van een abc’tje tot aan velen specials binnen de tuinbouw als utiliteitsbouw werden door Jan begeleid. Op de afgelopen 24 jaar van Jan kunnen wij met plezier terug kijken. Jan was een van de steunpilaren van SchermNed! Wij zijn Jan heel erg dankbaar voor zijn jarenlange inzet en kennis en wensen hem, samen met zijn vrouw Ria, kinderen en kleinkinderen, nog vele onbezorgde en goede jaren toe.

Mocht u een persoonlijke boodschap willen sturen dan kan dat ook aan jan@schermned.nl

Met vriendelijke groet,

Cock, Jack en Mark van der Voort

Winnaar BRONS bij “International Grower of the Year Award 2011”

woensdag 4 januari 2012

Op 27 september ontving onze zeer gewaardeerde relatie en ondernemer Ammerlaan The Green Innovator de bronzen roos bij de verkiezing van de International Grower of The Year 2011. De prijs werd uitgereikt tijdens de Xi’an International Horticultural Exhibition in China.

“Hoewel het geen goud is geworden, zijn we zeer blij met deze prijs. Het bevestigt nogmaals dat we met ons duurzame concept van ‘ZERO CO2’ groene potplanten onderscheidend in de markt zijn.“

Dankzij de aardwarmtebron komt de “CO2 footprint” van het product op nul uit. Dat geldt voor het hele traject van opkweek in het buitenland tot afkweek op het bedrijf in Nederland. De planten van Ammerlaan zijn gegarandeerd 100% duurzaam.

www.grond-ammerlaan.nl

Ride for the Roses 4 september 2011 Aalsmeer

vrijdag 23 september 2011

Het is weer een super mooie dag geweest, mooi weer en gelukkig droog, en wij zijn heelhuids aangekomen! Dit allemaal voor het goede doel KWF Kankerbestrijding. Totaal heeft de Ride for the Roses een bedrag van € 1.517.535,-- opgebracht, een recordbedrag! Ook wij hebben behoorlijk ons steentje bijgedragen, totaal hebben wij met Betonwerk D. Verkade, Scherm Ned, Vitrona, het fietsteam en met u allen een geweldig mooi bedrag bij elkaar gekregen. Zie deze mooie foto samen met Gerard Joling!

€ 14.000,--

U allen heel erg bedankt voor uw bijdrage!

Met vriendelijke groeten,
Cock van der Voort
SchermNed en Vitrona
Naaldwijk.

Meer info op: Groentenieuws.nl

"De Hortifair Fietscomputeractie" van Ridder Drive Systems

vrijdag 8 oktober 2010

Graag wil Ridder uw reactie op hun nieuwe product de RPU peilen. Dat hoeft u niet voor niets te doen; Ridder wilt u daarvoor belonen met een presentje en met automatische deelname aan de introductieactie waar RPU’s zelf de hoofdprijs zijn: “De Horti Fair Fietscomputer-actie.”
Ridder Drive Systems - Fietscomputeractie Horti Fair 2010

Door deelname steunt u ook Alpe d’HuZes.
Alpe d’HuZes is een actie waarbij fietsers, alleen of in een team, geld bijeen fietsen waarmee zij een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker. Sinds 2006 wordt ieder jaar door meer dan 3000 gesponsorde deelnemers de legendarische Alpe d’Huez beklommen met als uitdaging om dat 6 maal te doen op één dag. Zie voor meer informatie www.opgevenisgeenoptie.nl.

Hoe werkt de fietscomputeractie?
Als u glastuinder bent en u bent bereid om op de stand van Ridder een korte vragenlijst in te vullen, dan ontvangen de eerste 250 deelnemers als dank een gratis fietscomputertje en dingen zij tevens mee naar prijzen uit de actie. Voor de tuinder die de hoofdprijs wint, zorgt Ridder dat één afdeling van zijn/haar kas gratis wordt uitgerust met RPU’s. De overige prijzen zijn 5 geavanceerde fietscomputers. Na de Horti Fair wordt door loting uit alle deelnemers de winnaar bepaald. Bij uitreiking van fietscomputer ontvangt u ook uw lotnummer.

Waarom een fietscomputer?
De RPU werkt op basis van magneetsensor techniek die in simpele vorm ook gebruikt wordt in fietscomputers. En omdat u als glastuinder nogal vaak op de fiets door de kassen rijdt, leek het ons een leuk idee om u ter gelegenheid van de introductie van onze nieuwe RPU een fietscomputer cadeau te doen. Monteer hem op de fiets die u in uw kassen gebruikt. Ziet u ook eens hoeveel kilometer u per dag door uw kassen fietst!

Voor iedere deelnemende tuinder aan de fietscomputeractie op de Horti Fair doneert Ridder Drive Systems een bedrag aan Alpe d’HuZes van het KWF. Zo dragen we gezamenlijk bij aan de strijd tegen kanker.

Meer info over deze actie en Ridder kunt u vinden op www.ridder.com

TJW & SchermNed gaan ‘Schermend de toekomst in’

maandag 20 september 2010

“Onduidelijke overheidsregulering maakt professionele tuinbouw in Nederland onmogelijk.”
Maandagavond de 13de september vond, in de bedrijfsruimte van kwekerij Fransen Roses, de Tuinbouw Jongeren Westland ledenavond ‘Schermend de toekomst in’ plaats. Daar kregen de ongeveer 60 aanwezigen eerst informatie over de overheidsregelgeving met betrekking tot belichting en scherming in de tuinbouw waarbij er aansluitend een flinke discussie hierover los kwam. Hieruit is geconcludeerd dat met de huidige onduidelijke overheidsregulering professionele tuinbouw in teelten als roos, tomaat en andere lichtbehoevende gewassen niet op een legale manier mogelijk is. Hier moet dan ook snel verandering in komen. Een van de betrokken bedrijven was o.a. SchermNed voor scherminstallaties, insectengaas en luchtmechaniek uit Naaldwijk.

Lees meer >

Bijlagen:

Verkade overhandigt 11.750 euro aan Ride for the Roses.

woensdag 8 september 2010

Directeur D. Verkade van Betonwerk D. Verkade bv uit Monster, een toeleverancier voor betonvloeren en paden voor de tuinbouw en boomkwekerij, heeft samen met renner Joop Breurs namens het wielerteam een bedrag van € 11.750,00 overhandigd aan de organisatie van de Ride for the Roses in Venlo.

Het wielerteam van Verkade nam dit jaar voor de zesde keer deel aan de Ride for the Roses. Alhoewel er in eerste instantie € 10.000,00 was verzameld, werd tijdens de uitreiking nog eens € 1.750,00 opgehaald, waardoor het totaal uitkwam op € 11.750.00. De tijd was te kort om de cheque alsnog aan te passen. Het bedrag is niet alleen door de renners bijeengebracht, maar ook SchermNed,Vitrona en andere relaties van Verkade hebben hun steentje bijgedragen.

Eerder deze zomer heeft Verkade zijn relaties in een brief gevraagd één Euro per deelnemer te doneren aan Ride for the Roses. Veel van de relaties hebben gehoor gegeven aan het verzoek en veelal meer dan de gevraagde € 30.00 overgemaakt. Ook de renners hebben zich niet onbetuigd gelaten en persoonlijk een bijdrage gestort. Eén van de deelnemers, de directeur van SchermNed en Vitrona uit Naaldwijk, heeft zelfs net zoals Verkade zijn relaties aangeschreven en geld ingezameld.

Volgend jaar zal Verkade weer deelnemen aan de Ride for the Roses en hij hoopt dan samen met zijn renners en relaties een nog groter bedrag te kunnen overhandigen.

SchermNed brengt lichtuitstoot buiten de kas naar 1%

dinsdag 27 juli 2010

De duurzame relatie met Klugt zorgt voor een compleet nieuwe renovatieopdracht! Klugt De Lier en Bleiswijk kiest mede door het jarenlange vertrouwen in kwaliteit en een hoge servicegraat uiteindelijk voor SchermNed! Klugt is een vooraanstaande producent van groente. Om aan de wettelijke eisen van lichtuitstoot te voldoen wordt er onder de bestaande installatie een extra schermsysteem geplaatst die 99% van het assimilatie licht binnen de kas houdt. Door de speciale schermtechniek blijft het klimaat in de kas optimaal.

Vanaf 1 oktober 2010 dienen alle kwekers de uitstoot van assimilatie belichting te beperken volgens de wettelijke opgestelde regels voor lichtuitstoot. Klugt De Lier en Klugt Bleiswijk hebben gekozen voor SchermNed, leverancier scherminstallaties, luchtmechaniek en insectengaas, om de huidige scherminstallaties aan te passen volgens de nieuwe lichtuitstoot eisen. De keuze is op SchermNed gevallen door het jarenlange vertrouwen in kwaliteit en service van de scherminstallateur.

SchermNed installeert op beiden locaties een dubbel schermsysteem met een hoogwaardige afsluiting van totaal 150.000 m2 groot. In het schermsysteem wordt een schermdoek van Svensson gebruikt die aan alle lichtuitstoot normen voldoet. Door dit schermdoek blijft 99% van het licht binnen in de kas. De unieke opbouw van het scherm zorgt dat het klimaat optimaal blijft en vocht afgevoerd kan worden. Warmte blijft niet onder het schermdoek hangen, omdat er geen aluminium in het doek is verwerkt. Het licht wordt terug gekaatst in de kas door de witte zijden van het schermdoek. Dit levert een effectieve lichtwinst op van 2 tot 3%. Uiteraard voldoet het scherm aan de hoogst vereiste brandveiligheid.

Voor meer informatie over lichtafscherming zie www.schermned.nl en www.ludvigsvensson.nl.

Bijlagen:

SchermNed sponsort Team Oostland voor Alpe d'HuZes

maandag 26 juli 2010

De ondernemers van het Oostland hebben het gedaan ! Op 3 juni was het zover en werd voor het goede doel (KWF) de Alpe d’Huez beklommen. Op een schitterende dag met veel zon werden gedurende de vele lange beklimmingen de verschillende emoties intens beleefd. Verdriet om de degene die de strijd tegen de kanker verloren hebben. Boosheid vanwege de zere benen tijdens weer een steile klim, de vreugde bij het behalen van de finish, de warmte van de knuffel van de aanwezige Team Oostland vrijwilligers én de blijdschap vanwege het feit dat dankzij de vele sponsors en donateurs er door Team Oostland een bedrag is verkregen van …

€ 200.000,00

Wilt u dit goede doel ook nog ondersteunen dan kunt u nog steeds een donatie doen op : Rek. nr : 1564.44.569 o.v.v. donatie Alpe d’HuZes. Op deze website vindt u alle informatie over de fietsers, vrijwilligers en sponsors.

Investeringen in energiebesparing

donderdag 1 april 2010

De energieprijs is structureel hoog en daarom is het interessant om te investeren in energiebesparende maatregelen in uw kassen. Hierdoor gaat uw energieverbruik omlaag en vermindert u ook de uitstoot van CO2. Om deze stap voor u financieel nog aantrekkelijker te maken, kunt u subsidie aanvragen.

Hoeveel subsidie?
In 2010 stelt LNV in totaal € 2,1 miljoen beschikbaar. U krijgt per investering maximaal 25% vergoed van de kosten die onder de subsidie vallen. Daarbij verschilt het maximale subsidiebedrag per investering.

Waarvoor subsidie?
Glastuinders kunnen in 2010 voor onderstaande energiebesparende maatregelen subsidie aanvragen. We maken daarbij een onderscheid tussen mogelijkheden voor energie-extensieve, energie-intensieve bedrijven en samenwerkingsverbanden.

Energiebesparende investeringen:

  • een eerste energiebesparend scherm
  • een tweede energiebesparend scherm
  • een klimaatcomputer
  • antireflectie gecoat kasdekglas of kasdekkunststof
  • een warmtebuffersysteem
  • een hogedrukvernevelingssysteem
  • een gevelscherm
  • een energiebesparend ventilatiesysteem met warmteterugwinning en/of voorverwarming
  • diffuus glas
  • een energiecluster: een samenwerkingsverband van twee of drie glastuinders voor de uitwisseling van warmte, CO2 en/of elektriciteit

Bron: www.hetlnvloket.nl

Tuinbouw Relatiedagen Gorinchem

woensdag 20 januari 2010

De Tuinbouw Relatiedagen in Gorichem staan weer voor de deur. SchermNed zal van dinsdag 9 t/m donderdag 11 februari 2010 ook hier haar nieuwe typen insectengaas presenteren.

Dé noviteit, gepresenteerd op de Tuinbouw Relatiedagen - stand 518:
Nieuw insectengaas٭ met 25% extra ventilatiecapaciteit!

٭ TNO heeft in opdracht van SchermNed de invloed van twee typen insectengazen in tuinbouwkassen onderzocht op de luchtdoorlatendheid en de verlichtingssterkte.

Al jaar en dag presenteert SchermNed haar activiteiten binnen de scherming, insectengaas en luchtmechieken via deze beurs. De Tuinbouw Relatiedagen zijn hét trefpunt waar ondernemers en relaties in de tuinbouwsector elkaar ontmoeten. Samen met vaste en potentiële relaties informatie uitwisselen, contacten leggen, inspiratie opdoen en dat in een sfeervolle verkoopbevorderende ambiance. Onze vertegenwoordigers Carl, Loek, Aad en Jack staan ook dit jaar tijdens deze relatiedagen weer voor u klaar!

Voor meer informatie:
Tuinbouw Relatiedagen

Verzekerbaarheid kassen met schermdoeken

dinsdag 12 januari 2010

De omvang van branden in kassen neemt de laatste jaren toe. Jaren geleden was een brand in een kas ondenkbaar, vandaag de dag worden de grootste schades veroorzaakt door brand. Dit de reden waardoor Interpolis Schade uit Zoetermeer nieuwe eisen stelt aan de inrichting van een kas met schermdoeken.

Wat verandert er?

Vanaf 1 januari 2010 stelt Interpolis verdergaande kwaliteitseisen aan de brandvertragendheid van nieuw aan te leggen scherminstallaties. Zij verlenen in dit geval alleen nog branddekking als het schermdoek brandvertragend is, dus voldoet aan de huidige klasse B-s1 volgens NEN 13501. Vanaf 1 januari 2017 verleent Interpolis geen branddekking meer voor kassen waarin brandbare schermdoeken aanwezig zijn. De schermdoeken die nu nog in de kassen liggen, tot het moment van vervanging (uiterlijk 1 januari 2017), verzekerd voor het brandrisico.
Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen met een van onze adviseurs scherming of met Interpolis.

Bijlagen:

KAS ALS ENERGIEBRON met de ‘ZonWindKas’

donderdag 7 januari 2010

De glastuinbouw heeft de ambitie om na 2020 alleen nog klimaatneutrale kassen te bouwen. Bovendien is het streven om de CO2-emissie met 48% naar beneden te brengen. Bestaande kassen zullen aanzienlijk minder fossiele energie moeten verbruiken dan nu. Nieuwe kassen zullen het overschot aan zonne-energie leveren aan derden in de vorm van warmte of elektriciteit. De glastuinbouw zal in de nabije toekomst meer zijn dan alleen leverancier van groenten, fruit en bloemen van hoge kwaliteit.

Om deze doelstelling te realiseren, is het programma Kas als Energiebron gestart. In de glastuinbouwsector werken ondernemers, brancheorganisaties, toeleveranciers, kennisinstellingen en overheid al een groot aantal jaar met veel succes samen bij het terugdringen van de energiebehoefte. Het Productschap Tuinbouw, LTO Glaskracht Nederland en het ministerie van LNV stimuleren en financieren het programma. Het uitgangspunt is een snelle introductie van nieuwe kennis en inzichten in de dagelijkse praktijk van de Nederlandse teler.

In samenwerking met kassenbouwer Gakon uit Wateringen heeft SchermNed de complete scherminstallaties geleverd. Een installatie in tentvorm waarmee het klimaat beter gestuurd kan worden en ’s-Winters extra energie bespaard kan worden. SchermNed scherming, insectengaas en luchtmechaniek heeft daarbij ondersteuning gehad van haar vaste leveranciers Van der Valk systemen, Ludvig Svensson en Ridder aandrijfsystemen.

Voor meer informatie:
http://www.gakon.nl
http://documents.plant.wur.nl
http://www.energiek2020.nu
http://www.kasalsenergiebron.nl

Nieuw: Eenmalig SchermNed Kerstvoordeel!

dinsdag 5 januari 2010

Uit onderzoek is gebleken dat veel (potentiële) klanten van SchermNed nog niet bekend zijn met de mogelijkheden in luchtmechaniek systemen. Naast onze scherminstallaties en insectengaas systemen installeren, renoveren en onderhouden wij namelijk ook al jaar en dag luchtmechaniek systemen.

Introductiekorting bij uw Service & onderhoud
Ter kennismaking bieden wij u daarom vanaf deze kerst 15% introductiekorting op het complete service & onderhoud aan uw luchtmechaniek systemen. Het voordeel is geldig t/m 31 maart 2010 en in combinatie met service & onderhoud aan uw scherminstallaties. Treed komend jaar preventief op, kies voor een stukje risicospreiding en voorkom problemen!

SchermNed Wenst u fijne kerstdagen en een gezond & gelukkig 2010!

Voor meer informatie over onze mogelijkheden in luchtmechanieken klik op onderstaande links van ons en onze partners:

SchermNed Luchtmechaniek
van der Valk luchtmechaniek
Ridder ventilatie systemen

Bijlagen:

Landelijke Violendag in Duitsland

vrijdag 18 september 2009

SchermNed is uitgenodigd om 23 september op een Violenbeurs voor perkgoedkwekers te staan. Dit is een kleinschalige beurs met als organisatie LTO Groeiservice. De beurs wordt gehouden bij de zeer grote perkgoed-kweker Emsflower. Het bedrijf bezit 25 hectare perkgoed en is gevestigd in Emsbüren Duitsland.

SchermNed zal hier vertegenwoordigd zijn voor adviezen en om nieuwe samenwerkingsverbanden proberen te realiseren.

Programma landelijke violendag

Verkade overhandigt € 12.000,00 aan Ride for the Roses.

woensdag 9 september 2009

Het wielerteam van Betonwerk D. Verkade bv uit Monster, voornamelijk Westlandse ondernemers, hebben op zondag 30 augustus voor de 5-de keer deelgenomen aan de Ride for the Roses in Lingewaard. Het team is ondertussen uitgegroeid tot bijna 40 renners.

Na afloop van de 100KM overhandigde Verkade een cheque van € 12.000,00 aan de organisatie van Ride for the Roses. Dit bedrag was niet alleen door de renners bijeengebracht, maar ook relaties van Verkade hebben hun steentje bijgedragen.

In een brief heeft Verkade deze zomer aan zijn relaties gevraagd één Euro per deelnemer te doneren aan Ride for the Roses. Veel van de relaties hebben gehoor gegeven aan het verzoek en veelal meer dan de gevraagde € 40.00 overgemaakt. Ook de renners hebben zich niet onbetuigd gelaten en persoonlijk een bijdrage gestort. Eén van de deelnemers, de directeur van SchermNed uit Naaldwijk, heeft zelfs net zoals Verkade zijn relaties aangeschreven en geld ingezameld.

Volgend jaar zal Verkade weer deelnemen aan de Ride for the Roses en hij hoopt dan samen met zijn renners en relaties een nog groter bedrag te kunnen overhandigen.