Actualiteiten

SchermNed installatie op 16.000 km

woensdag 28 november 2018

Op 16.000 kilometer van ons kantoor in Naaldwijk mag SchermNed een prachtig project uitvoeren. Wij gaan 8,5 hectare schermdoek installeren in een gloednieuwe kas die momenteel wordt gebouwd. Het project genaamd D’vineripe…..lees hier meer

HortiContact Gorichem nadert snel! (20-22 februari)

dinsdag 9 januari 2018

SchermNed is aanwezig bij de HortiContact beurs 2018. HortiContact is de grootste vakbeurs in de glastuinbouw van Nederland. De beurs dient als platform voor professionals in glastuinbouw om interactief met elkaar te spreken en nieuwe relaties aan te gaan.

Op deze beurs kunt u SchermNed terugvinden met onze eigen stand. Hier zult u meerdere medewerkers terugvinden van SchermNed, zoals Carl Stougie, Barry Steentjes en voor een dag ook Jack van der Voort.

De tuinbouwbeurs was vorig jaar een enorm succes, er waren meer dan 16.000 bezoekers. Helpt u ons mee dit aantal te overtreffen? De beurs vindt plaats van 20 t/m 22 februari in evenementenhal Gorinchem!!

Zilveren jubileum, Arthur de Bruin 25 jaar in dienst bij SchermNed

donderdag 24 augustus 2017

Arthur de Bruin heeft als uitvoerder op 17 augustus 2017 een zilveren jubileum bereikt in dienst bij SchermNed. Vanuit de klei tot uitvoerder oftewel velen facetten binnen SchermNed meegemaakt in alle soorten scherm- en insectengaas installaties.

Arthur, maar eigenlijk noemen we hem Art, (¨ha Art, moge Art of gaat ie Art¨), is 9131 dagen geleden als teamleider… lees hier meer

Koperen feest, Carl Stougie 12 ½ jaar in dienst bij SchermNed

maandag 31 juli 2017

Carl Stougie heeft als sales manager scherminstallaties op 31 juli 2017 een waar koperen jubileum bereikt in dienst bij SchermNed. Hij heeft gewerkt aan honderden projecten, mooie relaties kunnen opbouwen en ontelbaar veel herinneringen.

Carl is 4550 dagen geleden als sales manager scherminstallaties bij SchermNed binnengekomen en… lees hier meer

De totale zonweringoplossing voor Pieter van Foreest

donderdag 11 januari 2018

Verzorgingscentrum De Hooge Tuinen van Pieter van Foreest zocht contact met Vitrona, doordat er een behoefte ontstond voor zonwering rondom de gangen en kantoren bij de open binnenplaats. De warmte in de verschillende ruimtes kon enorm oplopen.

De eerste gedachte was… lees hier meer

Paprikakwekerij Hoogweg kiest voor SchermNed met 54 hectare LUXOUS 1147 FR.

woensdag 3 januari 2018

Afgelopen periode heeft installateur SchermNed voor 44 ha aan scherminstallaties gerenoveerd bij paprikakwekerij Hoogweg in Luttelgeest. Het bureau AAB vervulde hierin de adviserende rol. Naast de werkzaamheden in de bestaande kassen is ook nog eens 10 ha nieuwbouw in gerealiseerd. Beide projecten worden met het nieuwe energiebesparende klimaatscherm Luxous 1147 FR van Svensson voorzien. Dit nieuwe klimaatscherm is speciaal ontwikkeld voor de teelt van vruchtgroenten zoals paprika’s en heeft een zeer hoge lichtdoorlatendheid.

De historie van Hoogweg begint in Nootdorp, in 1987… lees hier meer-

Op naar het nieuwe jaar

woensdag 20 december 2017

Het SchermNed team wenst iedereen een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar. Het jaar 2017 was een jaar waarin SchermNed weer fanatische projecten heeft mogen uitvoeren voor verschillende unieke klanten. Een van de mooiste was toch project Burgers’ Zoo, waar wij de zonwering voor een mangrove hebben gerealiseerd!

Jubilaris feest een groots succes!

vrijdag 15 december 2017

Vorige week vrijdag vond het Jubilaris feest plaats van Dick van Velden, Carl Stougie en Arthur de Bruin. Carl is 12,5 jaar in dienst bij SchermNed, Arthur 25 jaar en Dick is ook 25 jaar in dienst maar dan bij Vitrona.

Het was een onvergetelijke avond waar vele nieuwe herinneringen zijn gemaakt (en oude opgehaald). De avond begon met een lied speciaal geschreven voor de jubilarissen met daaropvolgend een toespraak. Voor alle aanwezigen was er een foodtruck aanwezig waar iedereen een lekker hapje kon halen!

Atrium zonweringsystemen voor nieuwbouw Rabobank Eindhoven

vrijdag 8 januari 2016

Zeer recentelijk hebben wij een schitterende opdracht verworven voor de bouw van het nieuwe Rabobank kantoor aan de Fellenoord in Eindhoven. Het nieuwe Rabobank kantoor bestaat uit een half verdiepte parkeergarage, begane grond en acht verdiepingen van in totaal ongeveer 28.000 m2 BVO (binnen).

Werkzaamheden SchermNed
Jack van de Voort vertelt: “Een fantastische klus waarin wij verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling, fabricage, levering en … Lees hier meer

SchermNed 25 jaar!

donderdag 7 mei 2015

SchermNed bestaat 25 jaar en dat mag natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. Cock van der Voort, eigenaar van SchermNed, is gelukkig getrouwd met zijn vrouw Ada. Samen hebben zij drie kinderen: Jack, dochter Terry en Mark. Inmiddels werken zij alle drie in het familiebedrijf. “Natuurlijk ben ik trots op mijn kinderen. Ze werken ontzettend hard en we zijn een sterk team samen”, aldus Cock.

Van F16 tot scherminstallatie
Cock heeft een boeiende carrière achter de rug. Na zijn studies LTS, UTS en HTS- werktuigbouwkunde heeft hij 1,5 jaar in California gewerkt. Cock vertelt: “In 1975 ben ik bij de Fokker vliegtuigenfabriek terecht gekomen. Gestart op de ontwikkelingsafdeling en opgewerkt tot chef laboratorium. Na zeven jaar kocht Nederland de F16 en …
... > Lees hier meer over het 25 jarig jubileum

Ruim 24 jaar dienstverband bij SchermNed nu met pensioen

vrijdag 20 juni 2014

Naaldwijk, 16 juni 2014
Jan Groenewegen, uitvoerder bij SchermNed in Naaldwijk, heeft na een dienstverband van ruim 24 jaar op 19 mei 2014 zijn 65 jarige leeftijd bereikt en gaat vanaf eind juli 2014 genieten van zijn welverdiende pensioen.

Na ruim 18 jaar ervaring bij Luc Aalbrecht Scherminstallaties is Jan in maart 1990 in dienst gekomen bij SchermNed, o.a. actief in tuinbouw en utiliteitsbouw met de ontwikkeling en installatie van scherming, insectengaas en luchtmechaniek. SchermNed is gestart in de woning van Cock van der Voort. Na 1 jaar verhuisde SchermNed naar de Ambachtstraat (Vemo), later naar de Hovenierstraat en tegenwoordig wordt er gewerkt vanuit de Grote Woerdlaan in Naaldwijk. Jan organiseerde jarenlang projecten van A tot Z; van zowel de werkopname, inkoop, werkvoorbereiding als de uitvoering van werken voor een correct verloop van de montage. Ook werken over de gehele wereld, van klein tot groot en van een abc’tje tot aan velen specials binnen de tuinbouw als utiliteitsbouw werden door Jan begeleid. Op de afgelopen 24 jaar van Jan kunnen wij met plezier terug kijken. Jan was een van de steunpilaren van SchermNed! Wij zijn Jan heel erg dankbaar voor zijn jarenlange inzet en kennis en wensen hem, samen met zijn vrouw Ria, kinderen en kleinkinderen, nog vele onbezorgde en goede jaren toe.

Mocht u een persoonlijke boodschap willen sturen dan kan dat ook aan jan@schermned.nl

Met vriendelijke groet,

Cock, Jack en Mark van der Voort

Winnaar BRONS bij “International Grower of the Year Award 2011”

woensdag 4 januari 2012

Op 27 september ontving onze zeer gewaardeerde relatie en ondernemer Ammerlaan The Green Innovator de bronzen roos bij de verkiezing van de International Grower of The Year 2011. De prijs werd uitgereikt tijdens de Xi’an International Horticultural Exhibition in China.

“Hoewel het geen goud is geworden, zijn we zeer blij met deze prijs. Het bevestigt nogmaals dat we met ons duurzame concept van ‘ZERO CO2’ groene potplanten onderscheidend in de markt zijn.“

Dankzij de aardwarmtebron komt de “CO2 footprint” van het product op nul uit. Dat geldt voor het hele traject van opkweek in het buitenland tot afkweek op het bedrijf in Nederland. De planten van Ammerlaan zijn gegarandeerd 100% duurzaam.

www.grond-ammerlaan.nl

Tuinbouw Relatiedagen Gorinchem

woensdag 20 januari 2010

De Tuinbouw Relatiedagen in Gorichem staan weer voor de deur. SchermNed zal van dinsdag 9 t/m donderdag 11 februari 2010 ook hier haar nieuwe typen insectengaas presenteren.

Dé noviteit, gepresenteerd op de Tuinbouw Relatiedagen - stand 518:
Nieuw insectengaas٭ met 25% extra ventilatiecapaciteit!

٭ TNO heeft in opdracht van SchermNed de invloed van twee typen insectengazen in tuinbouwkassen onderzocht op de luchtdoorlatendheid en de verlichtingssterkte.

Al jaar en dag presenteert SchermNed haar activiteiten binnen de scherming, insectengaas en luchtmechieken via deze beurs. De Tuinbouw Relatiedagen zijn hét trefpunt waar ondernemers en relaties in de tuinbouwsector elkaar ontmoeten. Samen met vaste en potentiële relaties informatie uitwisselen, contacten leggen, inspiratie opdoen en dat in een sfeervolle verkoopbevorderende ambiance. Onze vertegenwoordigers Carl, Loek, Aad en Jack staan ook dit jaar tijdens deze relatiedagen weer voor u klaar!

Voor meer informatie:
Tuinbouw Relatiedagen

Verzekerbaarheid kassen met schermdoeken

dinsdag 12 januari 2010

De omvang van branden in kassen neemt de laatste jaren toe. Jaren geleden was een brand in een kas ondenkbaar, vandaag de dag worden de grootste schades veroorzaakt door brand. Dit de reden waardoor Interpolis Schade uit Zoetermeer nieuwe eisen stelt aan de inrichting van een kas met schermdoeken.

Wat verandert er?

Vanaf 1 januari 2010 stelt Interpolis verdergaande kwaliteitseisen aan de brandvertragendheid van nieuw aan te leggen scherminstallaties. Zij verlenen in dit geval alleen nog branddekking als het schermdoek brandvertragend is, dus voldoet aan de huidige klasse B-s1 volgens NEN 13501. Vanaf 1 januari 2017 verleent Interpolis geen branddekking meer voor kassen waarin brandbare schermdoeken aanwezig zijn. De schermdoeken die nu nog in de kassen liggen, tot het moment van vervanging (uiterlijk 1 januari 2017), verzekerd voor het brandrisico.
Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen met een van onze adviseurs scherming of met Interpolis.

Bijlagen:

KAS ALS ENERGIEBRON met de ‘ZonWindKas’

donderdag 7 januari 2010

De glastuinbouw heeft de ambitie om na 2020 alleen nog klimaatneutrale kassen te bouwen. Bovendien is het streven om de CO2-emissie met 48% naar beneden te brengen. Bestaande kassen zullen aanzienlijk minder fossiele energie moeten verbruiken dan nu. Nieuwe kassen zullen het overschot aan zonne-energie leveren aan derden in de vorm van warmte of elektriciteit. De glastuinbouw zal in de nabije toekomst meer zijn dan alleen leverancier van groenten, fruit en bloemen van hoge kwaliteit.

Om deze doelstelling te realiseren, is het programma Kas als Energiebron gestart. In de glastuinbouwsector werken ondernemers, brancheorganisaties, toeleveranciers, kennisinstellingen en overheid al een groot aantal jaar met veel succes samen bij het terugdringen van de energiebehoefte. Het Productschap Tuinbouw, LTO Glaskracht Nederland en het ministerie van LNV stimuleren en financieren het programma. Het uitgangspunt is een snelle introductie van nieuwe kennis en inzichten in de dagelijkse praktijk van de Nederlandse teler.

In samenwerking met kassenbouwer Gakon uit Wateringen heeft SchermNed de complete scherminstallaties geleverd. Een installatie in tentvorm waarmee het klimaat beter gestuurd kan worden en ’s-Winters extra energie bespaard kan worden. SchermNed scherming, insectengaas en luchtmechaniek heeft daarbij ondersteuning gehad van haar vaste leveranciers Van der Valk systemen, Ludvig Svensson en Ridder aandrijfsystemen.

Voor meer informatie:
http://www.gakon.nl
http://documents.plant.wur.nl
http://www.energiek2020.nu
http://www.kasalsenergiebron.nl

Nieuw: Eenmalig SchermNed Kerstvoordeel!

dinsdag 5 januari 2010

Uit onderzoek is gebleken dat veel (potentiële) klanten van SchermNed nog niet bekend zijn met de mogelijkheden in luchtmechaniek systemen. Naast onze scherminstallaties en insectengaas systemen installeren, renoveren en onderhouden wij namelijk ook al jaar en dag luchtmechaniek systemen.

Introductiekorting bij uw Service & onderhoud
Ter kennismaking bieden wij u daarom vanaf deze kerst 15% introductiekorting op het complete service & onderhoud aan uw luchtmechaniek systemen. Het voordeel is geldig t/m 31 maart 2010 en in combinatie met service & onderhoud aan uw scherminstallaties. Treed komend jaar preventief op, kies voor een stukje risicospreiding en voorkom problemen!

SchermNed Wenst u fijne kerstdagen en een gezond & gelukkig 2010!

Voor meer informatie over onze mogelijkheden in luchtmechanieken klik op onderstaande links van ons en onze partners:

SchermNed Luchtmechaniek
van der Valk luchtmechaniek
Ridder ventilatie systemen

Bijlagen: